Audio-oplossingen voor moskeeën

Audio-oplossingen voor moskeeën

Vind een oplossing op maat die optimaal voldoet aan de eisen van de grootte van uw moskee

De stem van de Imam moet elke gelovige in en buiten de moskee bereiken - de boodschap moet duidelijk te horen zijn, ongeacht waar een gelovige zich in de moskee bevindt. Meestal wordt bij het ontwerpen van een audiosysteem echter geen rekening gehouden met de akoestische aspecten van een moskee, zodat echo's en langere nagalm van het geluid, en het rondzingen de kwaliteit van het geluid in de hele moskee verslechteren. Sommige moskeeën zijn complexe gebouwen, met grote koepels en uitdagende geluidsomgevingen.

TOA's akoestische experts streven naar de best mogelijke spraakverstaanbaarheid en een uitstekende geluidskwaliteit. Wij kunnen u helpen met het ontwerpen van een geluidssysteem volgens uw budget. Of het nu gaat om een bestaande- of een nieuwe installatie, onze ontwerpingenieurs kunnen een akoestische simulatie uitvoeren om er zeker van te zijn dat het audiosysteem voldoet aan de eisen om een duidelijk verstaanbare communicatie met de gemeente mogelijk te maken.

 


Oplossing voor kleine moskeeën

Kleine moskeeën hebben een eenvoudige, maar effectieve geluidsoplossing nodig, die gemakkelijk op te zetten en te bedienen is. Deze oplossing is ideaal voor moskeeën met een capaciteit van 50 tot 200 gelovigen en een kleine hoeveelheid nagalm.

Compact alles-in-één systeem
De digitale mengversterker MX-6224D werd speciaal ontworpen voor moskeeën en omvat een DSP-functie, een ingebouwde effector en 2 x 240W klasse-D versterkers in één enkele behuizing. De MX-6224D is een betrouwbaar en eenvoudig systeem dat zeer weinig technische kennis vereist, maar toch een uitzonderlijke geluidskwaliteit biedt.

Optimaliseer het geluid : Voorgeprogrammeerde geluidseffecten en geoptimaliseerde microfoongevoeligheid
De microfoongevoeligheid komt overeen met de afstand tussen de microfoon en de Imam. Ingebouwde versterkers en digitale signaalverwerking met voorgeprogrammeerde speciale effecten in combinatie met technisch op elkaar afgestemde microfoons en luidsprekers zorgen voor een perfect geluid en spraakverstaanbaarheid. Selecteerbare nagalm uit 12 patronen. Controleer de uitgangsniveaumeters voor binnen en buiten, verminder feedback met de ingebouwde 3-bands equalizer, gebruik de vooringestelde effecten voor uw stem en voor uw ruimtes: verblijd uw gemeenschap met hemels geluid, zelfs in zeer kleine Moskeeën.

Zend de boodschap ver en duidelijk uit
De Azan roept de gelovigen naar de gebedsplaats. De Azan en de stem van de Imam moeten duidelijk te horen zijn tot in de verste uithoek. Microfoons en luidsprekers moeten zorgvuldig worden uitgekozen en geïnstalleerd overeenkomstig de architectuur en akoestische uitdagingen van de moskee. Hoornluidsprekers bij de minaret verspreiden de krachtige Azan over een groot gebied. De ingebouwde luidspreker EQ, geoptimaliseerd voor TOA hoornluidsprekers, vermindert akoestische terugkoppeling en zorgt ervoor dat stemmen beter verstaanbaar zijn. Bovendien zijn TOA luidsprekers voor buiten weerbestendig en minder kwetsbaar voor schade.

 

 


Oplossing voor middelgrote moskeeën

De audio-oplossing voor middelgrote moskeeën kan op verschillende manieren worden geconfigureerd om aan te sluiten bij de architectuur en complexiteit van uw moskee, de vereisten en de gewenste akoestische kwaliteit. TOA geluidssysteem van hoge kwaliteit biedt de nodige verstaanbaarheid zowel binnen als buiten het gebouw.

Deze middelgrote audio-oplossing is ideaal voor Moskeeën met een capaciteit van 400 tot 800 gelovigen.

Het M-8080D digitale matrix mixersysteem is gemakkelijk te gebruiken en te implementeren, en biedt state-of-the-art signaalverwerking en een grote keuze aan I/O-opties voor een betaalbare prijs. Slanke line-array luidsprekers, designerluidsprekers en muurluidsprekers leveren kristalhelder geluid zonder afbreuk te doen aan de architectonische esthetiek van de moskee.

 


Oplossing voor grote moskeeën

Gebeden, preken en educatieve lessen moeten de congregatie duidelijk bereiken. Of het nu aan de Mihrab, de Minbar, in de grote zaal of op de binnenplaats is, concentreer u op belangrijkere zaken dan op uw microfoon. Concentreer je op de boodschap en de gemeente, spreek "hands-free" en verblijd uw gemeente met hemels geluid - overal in de moskee.

Weerbestendige hoornluidsprekers bij de minaret verspreiden de krachtige Azan over een groter gebied. Line array-, design- en wandluidsprekers in het gebouw hebben een geschikte spreidingshoek, waardoor niet alleen echo en feedback worden onderdrukt, maar ook het uniforme geluid in de hele moskee wordt verspreid. De afstandsbedieningen bieden de keuze uit diverse voorgeprogrammeerde instellingen, geconfigureerd voor verschillende soorten evenementen.