Soundcheck

Hulp bij de planning van elektroakoestische systemen.

Of het nu gaat om een winkelcentrum, sportstadion of kantoorgebouw: naast de visuele indruk bepaalt vooral de akoestiek hoe de bezoeker een ruimte ervaart. Ook de praktische bruikbaarheid wordt bepaald door akoestische parameters.

Bij het plannen en installeren van geluidsversterkingssystemen moet er rekening worden gehouden met veel aspecten. Vaak wordt u geconfronteerd met een overvloed aan verschillende parameters. Vooral bij prestatiegegevens moet u voorzichtig zijn. Door de technische specificaties van luidsprekers waart hier namelijk informatie rond die in de praktijk nauwelijks kan worden toegepast. Slimme marketingstrategen proberen bijvoorbeeld luidsprekers een hogere belastbaarheid toe te schrijven dan ze eigenlijk hebben.

Om hier wat helderheid te scheppen, bieden de volgende pagina’s u een inleiding in de elektroakoestiek. De pagina’s dienen als hulp bij de planning van geluidsversterkingssystemen. Wij bij TOA hebben het namelijk tot onze missie gemaakt om u niet alleen hoogwaardige apparatuur te leveren, maar vooral ook eersteklas geluid. Daarom zijn wij dan ook de beste adviseur voor akoestische basisregels, meeteenheden en formules.

Bel ons indien u vragen hebt rond het thema akoestiek.