Referenties

Louise-Otto-Peters-School, Hockenheim, Duitsland

In de Duitse stad Hockenheim - bekend om zijn racebaan, de "Hockenheimring" - heeft TOA een nieuw schoolgebouw uitgerust met een nood- en gevarenbestrijdingssysteem (EDRS) volgens de Duitse norm DIN VDE V 0827 en met een functioneel geïntegreerd elektroakoestisch systeem - voor een veilige communicatie in het dagelijkse leven en in noodsituaties.
Taken:

Om de best mogelijke bescherming voor studenten te garanderen, moet een nood- en gevarenbestrijdingssysteem (EDRS) op het hoogste technische niveau worden geïnstalleerd. In het geval van de Louise-Otto-Peters School (LOP), was een noodoproep met behulp van RFID-technologie gewenst. Bovendien moeten de oproepposten een algemene oproepvrijgave voor interne dagelijkse communicatie hebben.
In geval van gevaar moet elke persoon in het gebouw bereikbaar zijn met gemakkelijk te begrijpen informatie en/of instructies. In het dagelijks leven maken de belposten een snelle en betrouwbare communicatie met het secretariaat mogelijk en besparen ze leerlingen en personeel onnodige manieren voor eenvoudige vragen of informatie
Noodvereisten:

  • Noodoproepactivering met RFID
  • Waarschuwing van het centrale controlestation van het district, waarschuwing van de hulpdiensten
  • Visuele weergave van de noodoproep met locatie-informatie op het centrale display
  • Communicatie met de interne eenheid
  • Automatische spraakaankondiging of live aankondiging met instructies op het PA-systeem

Uitvoering:
Het hier gebruikte EDRS integreert een nood- en gevaarlijk intercomsysteem met een PA-systeem. De eigenlijke alarmering werd voorzien van een extra functie om vals alarm te voorkomen. De noodoproep wordt geactiveerd door middel van RFID-transponders, die ter beschikking worden gesteld van een geïnstrueerde groep mensen. Dezelfde transponders worden ook gebruikt om het sluitsysteem van de school te bedienen.
Na het activeren van de noodoproep worden de voordelen van de integratie met het PA-systeem duidelijk: zowel live-meldingen als automatische spraakberichten kunnen worden geactiveerd.
Alle noodoproepstations en technische componenten worden permanent bewaakt. Het resultaat van de bewaking wordt intern op een display weergegeven. Als er een fout wordt gedetecteerd, wordt de technische controlecentrale onmiddellijk op de hoogte gebracht - het probleem kan zo snel mogelijk worden verholpen en de functionaliteit en operationele gereedheid van het systeem kan op elk moment worden gegarandeerd. Een noodoproepsituatie wordt ook op het display weergegeven. Hierdoor kunnen reacties worden geoptimaliseerd en reactietijden worden verkort.
Samenvatting:
Dankzij de flexibiliteit van de TOA-elektronicasystemen konden de planners een geïntegreerde oplossing bieden voor alle eisen en ideeën van de school. Niet alleen werd aan de veiligheidsnorm van de DIN VDE V 0827 als specificatie voldaan, ook de processen van de schoolorganisatie konden extra in de technische oplossing worden geïntegreerd. De integratie van het PA-systeem in het EDRS garandeert de begrijpelijke en voldoende luide overdracht van informatie in noodsituaties. De keuze van technische elementen uit één enkele bron zorgt ervoor dat alle apparaten en functies perfect op elkaar zijn afgestemd en dat de veiligheid van de Minutiae te allen tijde gegarandeerd is.